Obrade betonskih proizvoda

GLATKA OBRADA

Glavne karakteristike ove obrade predstavljaju glatki, ravni rubovi i gornja površina opločnika. Valja naglasiti kako prilikom glatke obrade ne postoje nikakve dodatne obrade proizvoda. Glatka obrada obuhvaća proizvode iz linije KLASIK i TREND.

PRANA OBRADA

Obuhvaća postupak proizvodnje u kojem se pomoću vode pod visokim tlakom ispire cementno mlijeko s površine svježeg opločnika i ploča. Ispiranjem dolazi do punog vizualnog izražaja granulata prirodnog ili umjetnog kamena na habajućoj površini. Ova obrada je karakteristična za proizvode iz linije LUX.

OTUČENA OBRADA

Kutovi, rubovi i habajuća površina su dodatno otučeni u specijalnom tumbled procesu. Ovom doradom se dobiva ostarjeli rustikalni ANTIK izgled koji dočarava "stara dobra vremena". Otučena obrada je karakteristična za liniju ANTIK.

PJESKARENA OBRADA

Prilikom ove obrade betonski proizvod se izlaže mlazu čeličnih kuglica (sačma) koja na površinu djeluje abrazivno i mijenja njen izgled. Pjeskarena obrada se primjenjuje u proizvodnji betonskih ploča, bazenskih rubnjaka i opločnika po narudžbi..

LOMLJENA OBRADA

Betonski proizvodi, namjenski proizvedeni za lomljenje se, nakon što postignu zadovoljavajuću čvrstoću, planski lome. Na liniji lomljenja površina podsjeća na prirodno lomljen kamen na kojem se ističu tople pastelne boje. Ova obrada se primjenjuje kod proizvoda za oblaganje, DEKORATIVNI KAMEN.